Zaïre-Emery yngsta spelaren någonsin att starta ett CL-slutspel

16 år och 343 dagar. Så gammal var Paris Saint-Germains jättetalang Warren Zaïre-Emery när han startade i åttondelsfinalen mot Bayern München i Champions League.

På hemmaarenan Parc des Princes spelades nyligen åttondelsfinalen i Champions League mellan PSG och Bayern München, men bortom rubrikerna om Comans insats som sänkte fransmännen är det den 16-åriga talangen som står i centrum.

Warren Zaïre-Emery är ett namn som imponerat i Frankrike under en lång tid. Redan som liten har han haft ögonen på sig, exempelvis då han 2014 blev scoutad och värvad till PSG och åren i ungdomslagen har minst sagt varit framgångsrika för den unga fransmannen som gång på gång skrivit historia i klubben.

I matchens slutskede mellan Montpellier och PSG i början av februari blev Zaïre-Emery lagets yngsta målgörare någonsin, när han bidrog med 3–1 målet i den 92:a minuten. Det tidigare rekordet hölls av Bartholomew Ogbeche, en idag 38-årig fotbollsspelare som blev PSG:s dåvarande yngsta målgörare som 17-åring för mer än 20 år sedan.

Från att ha spelat Madrid Cup 2019 med Kylian Mbappés lillebror, Ethan Mbappé, till att starta i en slutspelsmatch i Champions League tillsammans med stora stjärnor som Neymar och Messi, kan man lugnt säga att Paris Saint-Germain har ännu en ung talang på sina händer.

/Tim Forsberg