Wilmer Olofsson om guldet i Uefa Youth League

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Wilmer Olofsson född 2005 som är ungdomsproffs i Holländska AZ Alkmaar. De har precis tagit hem guldet i UEFA Youth League. Han berättar mer om den upplevelsen.

Vinnare av UEFA Youth League, hur känns det?
-Känns otroligt bra, något vi spelare och som klubb bara kunnat drömt om. Det har varit en lång resa dit och vi har överträffat oss själva många gånger.

Varför vinner ni allt?
-Jag tror det är inställningen och mentaliteten i gruppen. Nog besitter vi kvalité, men vi skapade en miljö i gruppen som var väldigt framgångsrik. Det var hög konkurrens på träning/match och vi gjorde alltid varandra bättre. Sedan kan man säga att när vi tog oss in i play-off och slutspel så spelade vi lite på att många storklubbar såg oss som underdogs. Det var en sits vi kände oss bekväma i. Där vi fick överraska.

Ni slog lag som Barcelona, Real Madrid, Sporting och i finalen Hajduk Split, hur var det att möta dem lagen?
-Det var en riktig upplevelse. Att få vara där och träna samt spela på fotbollsplaner som Leo Messi har vuxit upp på var något utöver det vanliga. Att få vara där på La Masia är något alla tyckte var häftigt. Att sedan få utklassa dem med 3-0 och två veckor senare slå ut deras rivaler Real Madrid med 4-0 hemma var något utöver det vanliga. När vi ser tillbaka på hela denna turnering så kom vi alla överens om att vinsten mot Barcelona nog var den fetaste feelingen, såhär i efterhand.

Din första säsong i Nederländerna är snart avklarad, hur skulle du summera den?
-Precis, första säsongen börjar gå mot sitt slut. Vi har en semifinal i cupen att spela på lördag samt fyra stycken seriematcher kvar. Tabellen drar ihop sig och vi har fortfarande chans att ta hem ”trippeln” så att säga. Vi ligger högt i en jämn och tight serie samt ett bra utgångsläge i cupen. Att vara med och slåss om allt som går att vinna denna säsong är något vi satte som mål i början på säsongen. Inte minst jag, som ni kanske minns i den tidigare intervjun nämnde (”jag vill vinna allt som går att vinna”).

Grattis Wilmer till guldet och vi önskar dig lycka till de sista matcherna under säsongen!