William Julius kallad till distriktlagssamling med P07

William Julius från Täby FK är en av spelarna från Stockholms distriktslag för pojkar födda 2007 som blivit kallad till årets första samling på Bosön. Samlingen sker den 15 januari på Bosön. Vi intervjuade William om sig själv och tankar som rör distriktslagssamlingen.

Kan du berätta lite om dig själv och din fotbollskarriär, hur började allting och hur har du tagit dig dit du är idag?
– Ända sedan jag var riktigt liten så har bollar alltid varit mitt största intresse, och så fort man fick så började jag på fotboll i Täby FK.
Jag spelade i ett breddlag men strävade tidigt att komma med i akademin. 2019 kom jag med i laget och fotbollsintresset har bara växt mer och mer för varje år. Täby FK har givit mig möjligheten att få spela med äldre vilket har varit väldigt värdefullt då det är högre tempo och tuffare fysiskt. Som fotbollsspelare är jag en lugn men orädd spelare och försöker alltid peppa laget.

Du är kallad till distriktlagssamlingen för P07, hur känns det?
– Känns jättebra! Jag är laddad och ska ge allt jag kan!

Det är inte första gången som du blivit kallad, du har alltså lite erfarenhet. Hur skiljer sig distriktslaget mot din vanliga klubb, Täby FK?
– Den största skillnaden är att alla under samlingarna vill ge allt och nå så långt som möjligt. En skillnad är också att man nu tränar med spelare som man inte är van att spela med, vilket också är lärorikt men kan också vara lite utmanande.

Vilka kvaliteter känner du att du kommer att kunna bidra med?
– Min inställning, passningsfot och mitt huvudspel är bland annat delar jag tror jag kan bidra med!

Finns det någonting du hoppas att du tar med dig efter samlingen, någonting du vill förbättra?
– Ett stärkt självförtroende och flera nya fotbollskontakter.

Vi tackar William Julius för intervjun och önskar honom och alla andra lycka till inför samlingen!

/Tim Forsberg