Wilhelm Malmgren

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Wilhelm Malmgren född 2008 som för några veckor sedan var och provtränade med tyska storklubben Dortmund. Han berättar om den upplevelsen för oss.

Du var i Tyskland och Dortmund för provspel, hur gick det?
-Allt kändes bra, det var roliga dagar med långa och intensiva träningar. Jag tränade med deras U17 lag där nästintill alla var födda 2006. I och med att de andra spelarna hade skola på dagarna så fick jag tid för återhämtning på förmiddagarna. Skulle nog vilja säga att första dagen var den tuffast då vi hade en lång intensiv träning och det var nya saker att ta in.

Vad lärde du dig där under dem dagarna du var där?
-Jag lärde mig mycket. Vi jobbade mycket med min positionering i alla lägen, de var även väldigt noga på detaljerna i alla skeden, likt mina tränare i MFF. Tempot var väldigt högt på alla träningar så det var viktigt att vara påkopplad hela tiden. Intesiva träningar med högt tempo är något som vi har i Malmö också. Fick även köra två pass i deras Footbonaut. Aldrig provat något liknande innan så det var sjukt kul att prova. På det första passet så körde vi olika typer passningar, på en eller två touch. Den ändrade också vilken höjd man skulle få bollen från och passa den på. Andra passet var en målvaktsträning, de blev många sekvener i en och samma övning. Iallafall var den sjukt rolig att ha kört.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Den stora skillnaden blir resurserna och träningsförutsättningarna. Vi har extremt bra förutsättningar i Malmö men det är en annan nivå. De har verkligen allt i toppklass. Vi har sjukt bra spelare och tränare i Malmö som gör att vi har ett mycket bra tempo på våra träningar. Många av deras var landslagsmän, man såg verkligen hur allt dem gjorde var i 110%.

Vad kommer du ta med dig hem till ditt lag?
-Jag tar med mig fokuset de hade och hela upplevelsen! Detta var verkligen en perfekt vecka! Allt kändes bra, både på planen och utanför. Jag tänker fortsätta köra på med allt så jag utvecklas varje dag. Vi har en lång säsong framför oss och en rolig turnering så det är bara att fortsätta!

Foto: Freddan