Vild glädje hos sydkoreanerna efter avancemang i rysare

Det Sydkoreanska landslaget med världsstjärnan Son i spetsen är vidare till åttondelen i VM efter sent ledningsmål mot Ronaldos Portugal.

Den sista matchen i gruppspelet blev avgörande för Sydkorea efter kryss och förlust i de två föregående matcherna. Nu ställdes de mot världsnationen Portugal och var tvungna att vinna samtidigt som resultaten i de andra matcherna var tvungna att gå deras väg. Portugal startade matchen starkt och fick bollen i nät av Ricardo Horta, framspelad av Diogo Dalot.

I andra halvleken hände någonting och det var efter att Ronaldo blev utbytt som Sydkorea tog över matchen. Ledningsmålet kom i den 91 matchminuten efter en misslyckad hörna från Portugal. Heung- Min Son kontrade och spelade fram Hwang Hee- Chan som tryckte dit bollen i vänstra hörnet. Stadion exploderade och Sydkorea hade gjort det som på förhand sågs som omöjligt.

Allt var däremot inte klart efter slutsignalen då Uruguay spelade mot Ghana där dom ledde med 2-0. Matchen var i de sista minuterna och de blåvita krigarna från Sydamerika behövde bara ett till mål för avancemang. Laget lyckades inte vilket innebar att Sydkorea tog andra platsen och när nyheterna nådde Sydkoreas landslag så brast dem ut i tårar. Inte minst Son som haft detta landslag på sina axlar under turneringen.

Sydkorea kommer att möta Brasilien i åttondelsfinal på måndag den 5 december klockan 20:00.

/Noel Alfredsson