Veckans lag – Vasalunds IF P16

Tillsammans med Team Forza så presenterar vi veckans lag. Det fjärde laget som vi presenterar är Vasalunds IF P16. I artikeln nedan får ni veta lite mer om laget.

Faktaruta Vasalunds IF P16
Huvudtränare: Marcos Riveros
Asstränare: Patrik Johansen & Mahdi Ayach
Antal spelare: 20 utespelare och två målvakter (22)
Antal träningar: Fyra fotbollsträningar i veckan

Hur vill ni spela fotboll?
-Kortfattat kan man sammanfatta det med att vi vill spela en dynamisk fotboll som gynnar och fortsätter utveckla våra spelares styrkor men även utvecklingsområden. Vi vill diktera matchbilderna och har en ram som spelarna får vara kreativa inom när det kommer till beslutsfattning. 

Vad är lagets styrkor?
-Till att börja med så är vi starka på ledarsidan. Som jag ser det är vi tre starka men också prestigelösa tränare med bra kemi och samarbete sinsemellan. Mahdi, som är en av de hårdast jobbande målvaktstränarna jag har stött på, är otroligt viktig med sitt dagliga arbete med våra målvakter. Tidigare under våren hade han en större assisterande roll men när Patrik kom in så fick han börja ägna sig mer åt sina naturliga uppgifter och har en tydligare målvaktstränarroll nu. Trots det är han är engagerad och hjälper till med mycket annat också. Patrik kom in senare under våren och tillför en härlig energi och kompetens. 
Tack vare sin hängivenhet, sociala kompetens och sitt fotbollsöga satte han sig in snabbt och smidigt i laget och kompletterar Mahdi och mig väldigt bra vilket bara höjer nivån på träningarna och i sin tur, spelet i matcherna. Vi har även en väldigt stark sammanhållning inom laget mellan spelarna. Trots att vi i stort sett är ett helt nytt lag i år så kom spelarna nära varandra ganska tidigt, väldigt mycket tack vare resan vi gjorde till Portugal tidigare under våren. Bredden på vår trupp ser jag också som en av våra styrkor då vi har fler än två alternativ, i stort sett, på varje position. Vi har precis gått igenom en period från mitten av mars månad till nu där vi hade upp till 10 spelare borta på grund av olika skador och sjukdomar. Trots det hade vi alternativ vilket skapar en hälsosam konkurrenssituation inom truppen som märks av i träningsmiljön och i sin tur i spelet.

Vad/vilka är lagets utvecklingsområden?
-Vi ska bli betydligt mycket bättre på allting, egentligen. Vi har precis tagit våra första steg med det här laget. Vi håller på att lägga ihop de olika pusselbitarna i vårt spelsystem där övergången mellan och förståelsen inom de olika skeden ska bli betydligt skarpare och mer sömlöst. I och med den stora skadeperioden på nästan exakt en månad där i stort sett halva truppen var borta så sölades processen ner en aning. Så vi är inte riktigt där vi hade planerat att vi skulle vara vid den här tidpunkten av året men spelarna visar en otrolig hunger och ett stort mod när de utmanar sig själva och vågar göra nya saker, vilket leder till en snabbare positiv utveckling.

Vad är lagets målsättningar?
-Kortsiktiga målet är, självklart, att spelarna ska bli tryggare i spelsystemet och i sina roller. Sedan önskar vi självfallet att så många som möjligt ur truppen klarar av och vill fortsätta ta kliv inom klubben nästa år. Sett till resultat så vill vi lösa så att Vasalund IF får en plats i P16 Allsvenskan 2023.

Tack Marcos för att du tog dig tiden att svara på frågorna samt som vi önskar dig och laget ett stort lycka till under året!