Vår ambassadör Josefin berättar om rikslägret

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua vår ambassadör Josefin Ekdahl som berättar om hur det var på rikslägret för flickor födda 2008.

Du var på rikslägret för F08-kullen, hur var det?
-Det var verkligen en fantastisk upplevelse att få träffa så många duktiga fotbollsspelare från hela landet. Jag lärde mig massor under lägret och fick möjlighet att utveckla mina färdigheter genom att träna, spela matcher och delta på teoripassen. Men det var inte bara träning och match som gjorde lägret så roligt utan även att jag fick lära känna nya människor och lyckades få många nya vänner.

Vad tycker du om din egen prestation under lägret?
-Jag tyckte först att det var svårt att prestera under den första träningen och matchen. Varför det gick bättre sen tror jag var för att det var enklare att spela med mina medspelare när jag lärde mig hur de är som spelare och hur de positionerar sig och rör sig på planen. På så sätt blev det enklare att spela tillsammans när man förstod varandra bättre och kunde därmed göra varandra bättre ute på planen. Det var också en utmaning för mig att spela på en ovan position som yttermittfältare när jag vanligtvis spelar som innermittfältare, men jag tyckte ändå att jag skötte mig bra. Allt som allt var det ändå en helt okej prestation.

Vad tar du med dig från lägret till ditt eget lag?
-Jag tar med mig en massa nya färdigheter och kunskaper från lägret som jag tror kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare i mitt eget lag. Dessutom fick jag möjlighet att spela med duktiga fotbollsspelare, vilket gav mig en bättre förståelse för hur man kan samarbeta och kommunicera på planen. Jag lärde mig exempelvis hur man positionerar sig rätt främst defensivt men även offensivt som yttermittfältare. Jag tror att dessa erfarenheter kommer att hjälpa mig att bli en bättre lagspelare och att bidra mer till mitt eget lag.