Ungdomskollen: Yalda Mollazehi

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Yalda Mollazehi född 2006 som spelar för Rågsveds IF. Yalda berättar om varför hon valt att spela med ett kill-lag och med andra lag i föreningen.

Du spelade träningsmatcher under föregående helg, hur gick det?
-Det var vår första träningsmatch efter att restriktionerna om förbud på matchspel lättats. Vi börjar bra i första halvlek och får till 1-0 innan halvtid. Vi hade ett klart övertag under hela matchens gång och fick även med oss vinsten på 4-1. Som kunde blivit ännu större. Matchen var även nyttig för oss då vi lättare kan analysera vad vi behöver förbättra. Exempelvis att flera spelare behöver löpa in i straffområde när inlägg slås för att lättare komma till avslut.

Seriematcherna startar till helgen, hur känns det?
-Otroligt skönt, som vi har längtat!
Det känns ännu skönare att veta att vårt lag även är välförberedda. Vi har haft väldigt hårda samt utvecklande träningar under försäsongen för att vara så förberedda som möjligt innan seriestart. Det visade sig under helgens träningsmatcher. Jag är otroligt taggad och hoppas på det allra bästa under seriens gång.

Du väljer att spela med killar samt flera andra lag under året, kan du berätta mer om det?
-Jag tränar och spelar match med flera lag inom föreningen alltifrån pojkar till vårt damlag. Man lär sig väldigt mycket genom att vara med inom flera olika miljöer. Jag tycker det är roligt att spela när det är intensivt, tufft och högt tempo på spelet, vilket det är i just detta pojklag. Det laget har även två oerhört engagerade tränare som få lag har. Vi får förtroende, möjligheter, och förutsättningar som få tränare ger, vilket gör att vårt lag utvecklats bra. Utvecklingen har varit bra under alla dessa år då de varit tränare för laget.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Min allra största målsättning är att utvecklas så mycket som möjligt. Jag vill ha fortsatt förtroende från lagen jag spelar med samt vinna serierna. Att vinna serierna skulle visa att hårt arbete lönar sig och jag tror att vi har bra odds när det gäller serievinst. Jag vill även bli kallad till distriktslagssamlingar för flickor 2006 så jag behöver visa upp mig under säsongen på bästa sätt.