Ungdomskollen: William Björklund

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua William Björklund som var med och vann SM-Guld med hans Hammarby P17. Han berättar om hur det var att vinna SM-Guld samt hur säsongen varit för honom själv samt hans lag.

Namn: William Björklund
Född: 2002
Bor: Södermalm
Familj: Mamma, pappa och 3 bröder

Du var med och vann ett SM-Guld, hur var den känslan?
-Det var verkligen speciellt, en härlig känsla. Speciellt på det viset vi vann på, med tanke på att spänningen följde med ända till sista omgången. Vinnarstämningen bland laget efter vinsten var underbar. Det är kul att alla är på så bra humör och glada över vinsten. Jag var inte bara stolt för att vi blev svenska mästare utan det kändes häftigt att få möjligheten att vara med i Uefa Youth League nästa år. Det ser jag fram emot.

Hur har säsongen varit för dig och laget?
-Det har varit en fantastisk säsong. Personligen så är jag väldigt nöjd med min utveckling som har skett på grund av kvalitén vi har på alla träningar och mängden med matcher jag har fått spela. Känner också att jag jobbat och tränat mycket själv för min förbättring. Då kan man bara hoppas på att det blir ännu mer utveckling nästa år. Det har verkligen varit ett år fyllt av möjligheter. Det har varit ett framgångsrikt år för laget. Hade inte kunnat trivas mer med stämningen i laget på planen och utanför planen. Sen tog vi inte bara guld men vi har dessutom haft spelare på landslagsamlingar och en debut i A-Laget. Jag är enormt stolt över grabbarna i laget och mycket tacksam för ledarnas vilja att utveckla oss. För det vill jag tacka alla för ett grymt år.

Allt avgjordes i den sista matchen, hur var känslan inför att spela den matchen?
-Givetvis så visste jag att det bara gällde att vinna matchen, inget mer kunde vi göra. Vår matchform inför matchen var väldigt bra, så jag tvivlade inte på att vi skulle vinna, det var bara att köra. Däremot var det tufft att veta att vår SM vinst berodde på resultatet mellan Halmstad och Malmö. Malmö var ju tvungna att tappa poäng. Så det var definitivt nervöst. Särskilt sedan i halvtid, när vi fattade att Halmstad hade tagit ledningen. Att vi vann SM under dessa förutsättningar gjorde känslan bara bättre.

Varför vann ni SM guld?
-Vi startade säsongen med bra förutsättningar eftersom vi kom 2:a i Norra Allsvenskan. Sedan blev våra förutsättningar lite sämre på grund av några onödiga poängtapp. Alla visste att vi fortfarande kunde vinna SM och laget ville verkligen vara med och spela Youth League nästa år. Så efter en sådär start i slutspelsserien tog vi en match i taget, var ödmjuka och bestämde oss att öka våra insatser för att försöka vinna alla matcher. Då avslutade vi säsongen med många bra resultat som gjorde så att vi tog guld.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet