Ungdomskollen: Victor Andersson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Victor Andersson som spelar för Djurgårdens U16. Han berättar om hur han tränat under sommaruppehållet och även vad hans målsättningar är till hösten.

Vem är Victor?
-Jag heter Victor Andersson och är född 2004, jag spelar i Djurgårdens U16. Jag har 2 bröder som tyvärr inte gillar fotboll. Min mamma är från Brasilien och min pappa är halvsvensk. Jag är uppvuxen med mycket boll sport eftersom min pappa spelade i NFL och fotboll när han var yngre. Förutom fotboll brukar jag spela basket, vara med kompisar och spela tv-spel.

Hur började du spela fotboll?
-Jag kan inte minnas när jag började, mitt tidigaste minne från mitt liv är när jag spelar fotboll med min pappa. Jag antar att det är han som velat spela fotboll med mig och att det sen bara har växt fram en vilja att spela mer och mer. Det finns även en bild på mig när jag inte ens är 2 år och kollar på Champions League.

Hur har du tränat under sommaren?
-På grund av Corona så har ju sommarledigheten blivit mycket kortare än vanligt. Det har inte blivit en lika lång träningsperiod som vanligt men jag har gjort allt jag kan. Jag har jobbat på det som har tagit mig hit jag är idag och jag är för att utveckla det ännu mer. Det har dock blivit mycket individuellträning med positionsanpassning, kondition och snabbhet som jag tränat.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Mina målsättningar är att vi i laget ska vinna så många matcher i serien som vi kan och sen gå vidare till slutspelet. Att bli uttagen till landslaget det här året har jag satt upp som ett mål men det är inte så mycket mer jag kan göra än att fortsätta prestera bra och träna hårt som jag har gjort.