Ungdomskollen: Vera Sundén gör debut i Elitettan

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Vera Sundén, född 2005, som gjorde sin debut i Elitettan med Lidköpings FK. Hon berättar mer om debuten och även om lagets insatser hittills, som är med i toppstriden på allvar med tre matcher kvar att spela.

Lidköpings FK:s 15-åriga talang Vera Sundén fick göra sin debut i Elitettan den 17 oktober när Lidköping besegrade Morön BK med 3-0 på bortaplan.
– Det var kul att få göra ett kort inhopp, det är något man drömt om länge. Jag är nöjd med säsongen för jag har etablerat mig i F19 som gjort att jag fått chansen att vara med i A-laget.

Segern mot Morön innebär att Lidköping nu tagit två raka segrar och att laget närmar sig nu den tredje och sista direktplatsen till OBOS Damallsvenskan. Lidköping har tre poäng upp till tabelltrean IK Uppsala och det återstår tre matcher av Elitettan.
– Så här långt har prestationen varit väldigt bra som gjort att vi är med i toppen och krigar. Nyckeln i kommande matcher blir att spela på max och ha samma fart i anfallsspelet, som de senaste matcherna. För försvarsspelet har känts stabilt.

Vad har du utvecklat mest under året?
Det jag utvecklat mest under året är min snabbhet och bolltempo.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
– Just nu har jag fått möjlighet att träna med A-laget. Sedan har jag två träningar i veckan med skolan och tror det kommer se ut så i vinter också.

/Daniel Souza