Ungdomskollen: Vera Andersson

Den 20 maj kommer IFK Kalmars F05 lag att möta Färjerstadens P06-lag. Matchen kommer spelas på Gröndals IP. Vi har fått intervjua Vera Andersson från IFK Kalmar inför matchen.

Dags för seriematch på onsdag, hur känns det?
-Vi möter ett pojklag på onsdag som är ett år äldre än mig, vilket känns både inspirerande och utmanande. Det är verkligen härligt att matcherna kommit igång nu efter en ovanligt lång försäsong. Matchen kommer spelas på gräs vilket är ett underlag jag är trygg med.

Hur är lagets form?
-Vi har kört på stenhårt och bland annat lagt in extra fyspass så att vi ska orka med ett intensivt matchande. Matchen vi spelade under helgen visade att vi kommit långt i vårt sätt att spela nu när vi bytt spelsystem. Vi har en bra mix av fysiskt starka och bollskickliga spelare vilket ger laget en väldigt bra balans. Jag tycker att vi är i en bra form och ser att vi har en god chans på onsdag.

Hur är din form?
-Min form känns väldigt bra. Har aldrig varit i så bra fysisk form tidigare, Jag har också tränat extra med fokus på min bollbehandling och skott. Det gav utdelning i helgens match då jag kan ha gjort mitt snyggaste mål i karriären.

Hur ska ni spela för att vinna?
-Det gäller att vi sätter en tydlig och hög press direkt från start. Då de är fysiskt större än oss så gäller det att vi läser spelet och inte går in i onödiga dueller med risk att vi förlorar bollen. Det är viktigt att vi har tålamod och spelar med 1-2 touch hela tiden och flyttar bollen kontinuerligt så att de får jaga boll och inte tvärtom. När vi väl får chanser är det viktigt att förvalta dem. Jag har stora förhoppningar att vi ska vinna matchen på onsdag!