Ungdomskollen: Tyra Aggefors

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Tyra Aggefors född 2005 som spelar för Älvsjö AIK:s F05-lag. Hon berättar om hur säsongen gått för både henne och laget.

Säsongen är avslutad, hur känns det?
-Det känns tråkigt att säsongen är avslutad med tanke på att det var den sista säsongen med just det här laget, som jag spelat i sen jag var 6 år. Vi ska delas upp och slå ihop med andra lag inom Älvsjö till nästa säsong.

Hur har säsongen gått för laget?
-Det har varit en väldigt tuff säsong för laget och vi har mött extremt bra och svårt motstånd. Vi har förlorat mycket men det har lett till att vi utvecklats mycket. Vi fick även helt nya tränare vid årsskiftet vilket gav en nystart för laget med bland annat nytt spelsätt. Men vi gav aldrig upp trots resultat och under hösten vinner vi och kryssar även matcher och vi har fått ett bättre spel och laganda.

Hur har säsongen gått för dig själv?
-Säsongen för mig själv har gått bra. Jag har vart skadefri till skillnad från tidigare säsonger. Jag har trivts bra i laget och med tränarna. Jag har också fått chansen att träna med älvsjös F19-lag vilket har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har lärt mig mycket som jag har kunnat ta med till mitt eget lag.

Vad har du utvecklat under året?
-Jag har utvecklat mina skott under året. Tidigare har jag vart ljumskskadad vilket gjort att jag inte kunnat träna skott. Jag har också försökt utveckla snacket på planen. En bit som vi har haft svårt för i laget men som vi har jobbat på under hösten.

Vad vill du förbättra till nästa säsong?
-Jag skulle vilja utveckla min teknik och bli snabbare till nästa säsong.