Ungdomskollen: Tuva Strömsholm

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Tuva Strömsholm född 2008 som för några veckor sedan var nere i Spanien och provspelade med Espanyol. Hon berättar mer om provspelet.

Du var i Spanien och hos Espanyol på provspel, hur var det?
-Vi fick reda på att vi skulle åka ner till Barcelona knappt 1 vecka innan vi skulle åka vilket kom som en chock men ändå spännande. Vi kom till vår första träning med deras 06/07 lag eftersom man kör med 2 årskullar i Spanien. Dem kunde nästan ingen engelska och vi knappt någon spanska. Vi hade en tränare med oss som vi haft i Sverige men nu tränar i Qatar så han fick översätta allt som vi inte förstod. Träningarna var roliga och väldigt lärorika då dem var äldre och några av dem kör i katalanska landslaget. Vi fick verkligen känna på att spela på en högre nivå med bra förutsättningar som tex anläggning, väder och professionella tränare. Det var nervöst i början eftersom vi inte pratar samma språk och hur nivån skulle ligga. Men det var väldigt roligt att få komma dit och att köra bra och utmanande träningar tillsammans med min vän.

Vad var skillnaderna jämfört med Sverige?
-Största skillnaden skulle jag säga var hur dem behandlar spelarna. Som 14/15 åring få spela som att de är proffs är väldigt coolt. Allt från att de är vakter som släpper in en och att vissa får VIP pass för att komma in. Det är alltid gym innan för att förebygga skador osv. Att få spela på stora arenan som A-lagen gör var också stor skillnad jämfört med planerna hemma! Man kör även utan benskydd med bara strumpor på och inga långa strumpor.

Kommer du åka dit snart igen?
-Det vet jag inte än. Min drivkraft är att jag ska åka tillbaks dit snart igen och drömmen är att kunna leve på fotbollen som 16-åringarna gör där nere.