Ungdomskollen: Tella Åström

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Tella Åström född 2006 som spelar för Kovlands IF. Hon berättar om hur säsongen varit både för henne och även hur det gått för laget.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Att säsongen är slut är väldigt tråkigt, hade ju hoppats på mer cuper och matcher men pga Corona blev det ju inte så särkilt mycket. Väldigt tråkigt också att det inte varit någon publik i år, men man får ju hoppas på att det blir bättre nästa säsong och jag längtar redan!

Hur har din egen prestation under året varit?
-Jag själv tycker att min egen prestation varit väldigt bra i år och är väldigt nöjd. Många mål, assister och även förbättringar från min sida. Jag har försökt peppa laget väldigt mycket eftersom det inte gått så bra under hösten. Trots det kämpar vi på ändå.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Lagets prestation under året har varit bra. Många spelare har förbättras mycket och gjort stora framsteg. Trots förluster har vi kämpat på som ett lag och haft väldigt roligt tillsammans.

Vad har du förbättrat under året?
-Jag själv tycker att jag har förbättrat min spelförståelse. Att få en överblick över planen och spelet har varit en stor fördel. Har även fått mer tryck i mitt skott och blivit en mindre egospelare. Förut hade jag väldigt svårt att släppa bollen och gick mer själv. Men jag började släppa bollen mer och det blev fler mål och bättre spel i laget.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Jag skulle vilja bli snabbare och få mer explosivitet. Även träna på tekniken så att man kan dribbla mer. Styrkan i benen skulle jag också behöva träna upp med tanke på att min vänstra höft är svagare än höger.