Ungdomskollen: Simon Sjöholm

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Simon Sjöholm som berättar om hur året varit för både honom och laget.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det känns bra, det har varit en lärorik säsong med ett fantastisk lag och tränare. Slutet av säsongen så fick jag chans att delta på U16 träningen. Gjorde bra ifrån mig och så nu har jag tagit och knutit en plats i U16.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Som sagt den har varit lärorik, min tränare Islam Mirre har hjälpt mig otroligt mycket med fotbollen. Han har också hjälpt till med det allra viktigast enligt mig och många andra vilket är det mentala. Så det är något som jag har blivit mycket bättre på under säsongen.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Denna säsongen blev inte riktigt som vi tänkte oss, ett flertal cuper som var planerade blev tyvärr inställda. Höjdpunkten skulle vara en inbjudningscup i Holland där många välkända lag från Europa skulle delta. Men om man tittar på laget så har vi utvecklas väldigt mycket, vi är som en familj alla pushar varandra på fotbollsplan men även utanför. Synd att få lämna ett lag som Gais P06.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-För kommande säsong finns det mycket att förbättra men en sak som jag inser själv är att jag måste röra mig mer utan boll. Otroligt viktigt i fotboll, det behöver inte vara 8 till 10 meter utan 2 till 1 meter för man ska kunna bli spelbar för sin medspelaren.