Ungdomskollen: Selma Hultkvist

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Selma Hultkvist som spelar för IF BP:s damjuniorer. Hon berättar om sina tankar inför den kommande säsongen.

Den nya säsongen startar snart. Hur känns det?
-Det känns jättekul. Så här års längtar man verkligen till att matcherna och serierna kommer igång på riktigt. Det är såklart kul att träna men man längtar alltid till match, att få tävla mot andra lag och få se resultatet av all träning. Jag ser verkligen fram emot att få möta många duktiga fotbollsspelare och lag från olika delar av landet.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Från november fram till mitten på januari fick vi inte träna tillsammans på grund av Covid. Då blev det egen träning och mest fokus på att bygga upp styrka och kondition. Den senaste månaden har vi tränat tillsammans med truppen, och då har det varit fokus på det kollektiva spelet i anfall och försvar. Det känns som att hela truppen är taggad och det märks på inställningen på träningarna. Själv har försöker jag ta till vara på varje träningstillfälle, köra så hårt och aktivt som möjligt och göra mitt bästa.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Det finns mycket jag kan förbättra. Mina starkare egenskaper är främst god spelförståelse och teknik så nu fokuserar jag på att bli mer löpstark och uthållig. Jag vill orka utföra fler aktioner med högre kvalitet, och på så sätt påverka matchbilden ännu mer. Jag jobbar även med den mentala biten, att alltid försöka ha en positiv inställning och rätt attityd.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Först och främst vill jag vinna matcher med laget och vinna Flickallsvenskan. Jag vill starta matcherna och få så mycket speltid som möjligt. Jag vill påverka matchbilden och hoppas att komma till många avslutslägen och göra många mål. Jag vill fortsätta att utvecklas, ha kul och bli en så bra fotbollsspelare som möjligt.