Ungdomskollen: Sami Abdi Bile

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Sami Abdi Bile som spelar för Vasalunds U15. Han berättar hur han började spela fotboll samt hur han brukar förbereda sig inför en träning.

Kan du berätta mer om vem Sami är?
-Jag heter Sami Abdi Bile, en kille som är 14 år gammal. Jag bor i Nynäshamn med min mamma och mina andra syskon. Mitt största intresse är fotboll och jag satsar på det och tränar ofta. Drömmen är att kunna leva på fotbollen. Jag spelar oftast som yttermittfältare och forward. Jag hejar på Manchester United och min favoritspelare är Marcus Rashford.

Hur började du spela fotboll?
-Jag började spela fotboll med mina vänner i Backlura där jag bor och i skolan på rasterna. Det var så jag började tycka om fotboll. Mina äldre bröder spelade fotboll i olika lag och det var så jag blev intresserad och började i ett fotbollslag. Sedan dess har jag blivit bättre och bättre och nu så spelar jag i Vasalunds U15.

Hur tycker du att året startat för dig?
-Mitt år har startat bra, jag har inte gjort så mycket saker ännu då jag ganska nyligen bytte till Vasalund., det kommer bli ett bra år hoppas jag med nya laget och nya utmaningar och massa roliga saker t.ex åka på cuper och träningsläger i olika ställen.

Vad vill du förbättra under året?
-Jag vill förbättra allt inom min fotboll för att jag tycker man kan aldrig vara tillräckligt bra på någonting. Så jag vill egentligen förbättra allt och utvecklas så mycket det bara går.

Vad är dina målsättningar för 2020?
-Mina målsättningar för 2020 är att komma top tre i P15 Regional serien och gå så långt som möjligt i Gothia. Jag ska jobba hårt och ta en startplats i det nya laget. Det ska bli ett roligt år och jag hoppas att allt går så bra som möjligt.

Hur brukar du förbereda dig inför en träning?
-På väg till träningarna bruka jag läsa motivationscitat eller kolla på fotbollsvideos och klipp på när kända fotbollspelare var unga t.ex hur deras liv var när dem var yngre. Det inspirerar mig väldigt mycket och får mig att satsa mer på fotbollen och kämpa mer på planen för att uppnå mina mål!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet