Ungdomskollen: Salim Ali Mohammed

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Salim Ali Mohammed som inför säsongen bytt klubb till Örebro SK. Han berättar mer om klubbytet.

Du valde att lämna Karlslunds för Örebro SK, hur känns det?
-Det känns faktiskt bra, jag har spelat i Karlslund i 4 år och det är en klubb som har hjälpt mig utvecklas till den jag är idag.
Men jag behövde ändå spela matcher för att kunna utvecklas ännu mer. Det blev inte många matcher för mig i division 1 förutom 2 inhopp. Då valde jag att gå vidare i min karriär istället. Jag var tvungen prioritera mig själv och gå till annan miljö där jag känner att jag kan blir hur bra som helst.

Det fanns andra intresserade lag men det blev ÖSK, varför då?
-Det blev ÖSK för att det är ett allsvenskt lag som har en bra akademi som spelar i högsta ligan. De visade verkligen att de ville ha mig på ett sätt som kanske andra lag inte gjorde. De andra lag som var på listan var också intressanta men jag behövde se det ur familjens perspektiv också. Eftersom min familj nyligen kom till Sverige och har bosatt sig i Örebro.

Vilket lag kommer du tillhöra nästa säsong?
-Målet är att tillhöra till Örebros A-lag men det kommer bli P19-laget jag börjar i.

Vad är dina målsättningar till den kommande säsongen?
-Mina målsättningar är att hjälpa klubbens P19-lag att bli SM-mästare, att pusha mig själv varje dag till att bli en bättre spelare. Jag hoppas då att i slutet av säsongen kunna tillhöra Örebros A-trupp.