Ungdomskollen: Saga Olsson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Saga Olsson som spelar för AIK:s F19 lag. Hon berättar om denna annorlunda och långa försäsong.

Vem är Saga?
-Jag heter Saga Olsson och jag spelar i AIK F19. Jag klev upp till F19 till årskiftet 2020 och innan det spelade jag i AIK F17 akademi. Jag går på Solna gymnasium och jag tränar totalt 7 gånger i veckan exklusive match. För min egen del så har mitt enda intresse sedan jag varit liten varit fotboll. Min fotbollskarriär började sen den dagen jag kunde stå på mina egna ben. Det var då pappa började spela med mig på gräsmattan och sedan dess har det bara varit fotboll som gällt för min del. Min familj består av tre syskon, mamma och pappa. Pappa är tyvärr den ända i familjen som har intresse att lira boll med mig men de andra har andra sporter de fastnat för.

En annorlunda försäsong, kan du berätta hur du och ditt lag gjort?
-Det som jag lärt mig av denna säsong är att inte ta allting för givet, det kan hända saker som gör att man inte längre får göra det man älskar, att spela fotboll. Samtidigt har jag lärt mig att ha tålamod med saker, även fast det är tråkigt att inte få spela matcher får man se träning som ett tävlingstillfälle att bli bättre på. Jag vet att många tappar motivation eftersom matcherna är det som är mest inspirerande med fotbollen men jag tror att det kan vara bra att sakna fotbollen lite så man faktiskt förstår hur mycket man brinner för sporten. Jag vill även påpeka att träningarna som vi har nu blir extra viktiga för säsongstart för att vi ska komma in och vara 100% redo när det väl kör igång. För mig som har varit skadad i några månader känner jag mig både starkare i kroppen, alltså fysiskt men också mentalt, där jag känner att jag är redo för att sätta igång säsongen.

Snart kommer matcherna igång, när blir er första match?
-Vår första match efter coronapandemin kommer att spelas den 9 augusti mot Kvarnsvedens IK på Skytteholms IP. Jag ser verkligen fram emot att få börja spela tävlingsmatcher och få utvecklas ännu mer, men det ska även bli kul att se hur vi som lag presterar efter denna tuffa tid med hård träning.