Ungdomskollen: Saga Karlsson Rowa

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Saga Karlsson Rowa född 2005. Hon summerar året och säsongen som varit både för henne och sitt lag.

Säsongen är slut, hur skulle du summera din prestation?
-Jag är nöjd med min prestation denna säsong. Gjorde fler mål än vad jag gjort mina tidigare säsonger och tycker att jag försökte bidra med så mycket jag kunde till laget. Fick starta alla matcher och i merparten spela 90 minuter. Såklart så finns det en del kvar att jobba på men jag tar det säsong för säsong och försöker nå de målen jag satt upp. Kortfattat tycker jag att jag har utvecklats mycket denna säsongen och blivit bättre främst i mitt anfallspel.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-Lagets insats denna säsongen har varit bra. Tycker vi har höjt oss. Tyvärr gick det bättre resultatsmässigt i början men vi spelade vår bästa match i slutet av säsongen vilket visar att vi ändå har utvecklats. Vi tappade ofta in bollar i de sista minuterna av matcherna.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Det jag utvecklat mest under året är som sagt mitt anfallspel, men jag skulle säga att jag förbättrat min vänsterfot och att komma till avslut.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
-Under vintern kommer jag försöka förbereda mig så mycket som möjligt för kommande säsong då jag precis bytt till ett lag med större konkurrens. Jag kommer att köra intervaller under uppehållet för att bibehålla konditionen, göra styrkeövningar för att bli mer explosiv och få bättre spänst. Kommer även köra egen fotbollsträning utanför lagträning och där fokusera på att komma till avslut snabbt, vändningar, och acceleration med boll.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Med tanke på att det är större konkurrens i mitt nya lag är mitt största mål att få starta mer än hälften av matcherna. Jag vill vinna F17 SM och göra mål eller assist i de cuper/serier vi är med i. Utöver laget vill jag bli kallad till Skånelaget och i bättre fall även till regionalt läger. Jag vill också göra fler mål den kommande säsongen än jag gjorde förra.