Ungdomskollen: Roman Zadran

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Roman Zadran född 2005. Han lämnar Sverige för att bli ungdomsproffs i Italien och Parma.

Du lämnar Sverige och Malmö för Italien och Parma, hur känns det?
-Det känns faktiskt jättebra och det är en stor möjlighet för mig att utvecklas både på och utanför plan. Men samtidigt är det självklart tufft att lämna tryggheten och familjen som man har i Sverige. Detta ser jag bara positivt i och med att det är nästa steg i min karriär.

Det fanns även intresse från andra klubbar men varför blev det Parma?
-Valet föll på Parma först och främst för att dem redan hade en intressant plan för mig och min utveckling. Sen så är Parma kända för att utveckla talanger som sedan går upp i A-laget och vidare i Europa. Det lockade mig väldigt mycket.

Vilket lag kommer du tillhöra under säsongen?
-Just nu tillhör jag U17 men kommer nog träna och spela med deras U18-lag också.

När åker du ner dit?
-Jag har varit i Italien i ett tag nu och tränat på. Serien drar igång snart, vilket jag ser fram emot.

Tack Roman och lycka till med ditt äventyr i Italien!