Ungdomskollen: Rasmus Jansson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Rasmus Jansson som spelar för BP. Han berättar mer om segern i P16 Nationella.

Ni vann P16 Nationella, för några dagar sedan, hur känns det?
-Det känns hur bra som helst, speciellt på det sättet vi gör det i finalen. Dem som var där vet vad jag menar. Det är också skönt att man vet att all träning lönar sig.

Varför vann ni?
-Vi vann pga allt arbete vi har lagt ner på våra träningar. Vi tävlar alltid och det ser man i vårat matchspel, att vi inte ger upp. Vi hade också en väldigt bra kemi i laget där alla har varandras rygg.

Du gjorde en viktig straffräddning i straffläggningen, hur tänkte du innan straffen slogs?
-Jag tänkte att allt stod på spel om jag räddade eller om den gick in. Jag ville bara störa straffskytten så mycket som möjligt innan han slog den. Efter straffar är det en stor lättnad för jag vet att vi vinner SM-GULD om min lagkamrat sätter sin straff och efter det var det bara glädje.