Ungdomskollen: Oscar Vilhelmsson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oscar Vilhelmsson född 2003 som under året var uppe och spelade tre matcher i Allsvenskan med IFK Göteborg.

Säsongen är över för i år, hur känns det?
-Det är klart att det är tråkigt att säsongen är över, speciellt att man inte kommer spela match vecka in och ut mot tuffa lag och känna att man utvecklas. Istället blir det att spela lite mer ”meningslösa” träningsmatcher, som så klart är viktiga för att hålla igång men inte alls lika roligt.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Jag började säsongen med att spela i P19 allsvenskan, där jag gjorde 5 mål på 3 matcher, därefter fick jag gå upp och vara med a-laget i allsvenskan. Jag spelade matcher i 3 omgångar och fick spela några minuter varje match (Djurgården, Hammarby och Falkenberg) men efter den sista matchen mot Falkenberg fick jag problem med min rygg.

Det gick bra innan skadan, hur går återhämtningen?
-Skadan som jag har sitter lite längre ner i ryggen ungefär vid höften. Efter denna skadan har jag rehabat och är tillbaka i spel ungefär sen någon vecka tillbaka.

Hur kändes det att få spela matcher i Allsvenskan?
-Det var väldigt kul att få spela i allsvenskan men även väldigt tufft och nervöst, jag tycker det är en väldigt stor skillnad på tempot. Efter ca 15 minuters spel var jag helt slut och i en P19 match är man knappt lika trött efter 90 min.

Vad har du för mål till nästa säsong?
-Jag vill först bli helt återställd från min skada och efter det får jag sätta och bestämma målen för 2021. Oavsett målsättningarna så är det viktigt att jag presterar och visar vad jag går för.