Ungdomskollen: Oliver Tael

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oliver Tael född 2005 som summerar året och säsongen som varit både för honom och hans lag.

Säsongen är slut, hur skulle du summera din prestation?
-Min prestation den här säsongen har varit ganska bra då jag har fått spela med Nacka FC U16 upp till I23. Jag har spelat kval till pojkallsvenskan med U17 som vi vann, så nästa säsong blir det pojkallsvenskan.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-U16 prestation har varit helt okej, det har gått upp och ner med vinster och förluster. Men jag är ändå ganska så nöjd. U17 prestation har varit väldigt bra då vi vann hela P17 Div.1 2021 – Region 4 (Grupp 2) med inga förluster på hemmaplan. Sedan vann vi kvalet också.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Då jag har fått spela med de äldre så har jag utvecklats väldigt mycket eftersom det är ett högre tempo. Det som jag har utvecklat mest är nog att jag har fått gå upp på planen då jag bara har spelat mittback. I år har jag även fått spela defensiv mittfältare. Det har gjort att jag har utvecklats mer som spelare.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
-Min tränare skickar ut ett träningsprogram som vi i laget ska göra under lovet. Men har oftast ett eget träningsprogram som är gjort för mig.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Målet med nästa säsong är såklart att komma så högt upp i pojkallsvenskan som möjligt.