Ungdomskollen: Oliver Matic

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oliver Matic, 17 år som under förra veckan var i Italien. Han provspelade för Serie A klubben Sassulo och berättar om hur det var.

Du var i Italien och Sassulo för provspel, hur gick det?
-Jag kände att det gick bra för min del och jag kunde visa vad jag gick för. Jag kände att jag visade mycket karaktär på planen.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Jag lärde mig mycket under den veckan, tex hur man ska vara som spelare på planen och hur man ska agera i vissa situationer. Jag blev bättre på att värdera när jag ska använda få eller flera tillslag.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Det är några saker som skiljer sig från Sverige. Dem kör mycket tuffare på träningarna eftersom dem krigar och gör allt för få tillbaka bollen. Det som jag märkte var att tempot var lite högre också samt som de tränar väldigt mycket på små ytor och försöker att spela så snabbt som möjligt.

Kommer du skriva på för klubben?
-Det är tidigt att säga, just nu är det fullt fokus på IFK Norrköping och P17 Allsvenskan. Även om jag känner mig mogen att ta steget vidare och flytta utomlands för att spela fotboll så är det ett beslut som ska tas i samråd med min agent och mina föräldrar. Vi kommer att välja bästa alternativet för min fortsatta utveckling både som fotbollspelare och för för mig som person. Viktigaste är att ha personer omkring sig som tror på en oavsett om det blir spel på hemmaplan eller utomlands.