Ungdomskollen: Novalie Jensen

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Novalie Jensen som tagit steget upp till IFK Göteborgs damlag. Hon berättar om varför hon flyttades upp och sina förhoppningar inför säsongen.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
-Det känns väldigt roligt att det snart är dags för en ny säsong, detta år med med ännu fler utmaningar än tidigare! Jag är riktigt förväntansfull på den kommande fotbollssäsongen och vad den kan ge. Jag hoppas på att Corona inte förstör alltför mycket bara!

Du har blivit uppflyttad till damlaget, hur känns det?
-Det känns spännande och väldigt roligt! Jag har tränat och spelat lite matcher med dem tidigare, men att nu få ta steget upp och att få tillhöra Damlaget ser jag som en ära!

Du hade en framgångsrik föregående säsong, kan du berätta mer om den?
-Jag tycker att jag presterade bra under förra året trots att det inte blev exakt så som man trodde med cuper, matcher osv. Det gick bra i F06 där jag vann poängligan och i F17 var jag även där väldigt delaktig och fick göra några mål samt assister! Vi slutade även 2:a i F17 SM vilket så här i efterhand känns riktigt roligt.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar för året är att utvecklas som fotbollsspelare och att ta en ordinarie plats i damlaget. Det skulle också vara fantastiskt att bli uttagen till F15 landslaget!