Ungdomskollen: Nea Berg

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Nea Berg född 2004 som spelar för IFK Kalmars damlag i Elitettan. Hon berättar hur säsongen varit för henne och laget.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det känns ändå ganska skönt att säsongen är slut. Det har varit en lång försäsong. Jag spelade i ett lag från Karlskrona som heter Sjöstaden DF och vi började inte vår serie förens i augusti så det är faktiskt skönt att den är över. Men nu när jag har flyttat till Kalmar så började jag i IFK Kalmar och dem började sin serie redan tidigt i juni. Säsongen har varit ganska tuff då jag både har spelat med A-laget och F19 i Kalmar. Vilket har gjort att det har blivit många bortamatcher. Så det är skönt att man får gå på vila nu.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Min prestation har varit bra tycker jag! Jag spelade divison 2 i början av året och sen när jag flyttade till Kalmar för att börja på NIU gymnasiet här så tog det två veckor sen var jag med på min första match i elitettan och jag gjorde också ett inhopp då! Jag har också starta i alla F19 matcher sen jag kom och har varit med på i princip på alla A-lagsmatcher. Jag blev också kallad till det regionala lägret i Eskilstuna. Efter lägret så skrev jag ett A-lagskontrakt med IFK Kalmar. Det är också ett stort steg i min utveckling. Men generellt så är jag nöjd med min prestation i år.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Jag hann bara spela typ 7 matcher i Sjöstaden och vet att dem höll dig kvar i tvåan. Där gick det väl sådär men det gick bättre här i Kalmar då vi kom på en 4:e plats i elitettan och typ 6:e plats i F19. Tycker att alla har kämpat på bra här i Kalmar och verkligen krigat in i det sista och det är det som har gjort att vi kommer så högt upp. Alla i laget har verkligen gett 100% varje match oavsett vilket motstånd. Vilket resulterade i en bra plats.

Vad har du förbättrat under året?
-Jag har förbättrat mycket under detta året speciellt nu i Kalmar. Jag känner att jag har växt som person i fotbollen. Jag har lärt mig mycket av att spela med duktiga forwards som tillexempel Mimmi Asperot. Det ger verkligen mycket i fotbollen att spela med dem som är äldre och bättre för då kan man ta inspiration av dem och lära sig av dem. Min förra tränare Joakim Lindén har också hjälpt mig mycket under min utveckling detta året. Jag har förbättrat min teknik och speciellt mitt skott.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Jag skulle vilja förbättra när jag kommer i 1 vs 1. Vi har ju också fått en ny tränare som är från Norge så det ska bli roligt att se vad han vill att man ska förbättra och se vilken position man får. Jag skulle vilja träna på som vanligt. Kanske fokusera lite extra på 1 vs 1 när jag tränar på NIU då vi har egna val. Men det är lite svårt att säga vad man vill förbättra då det har varit ett väldigt speciellt år och det kommer förmodligen bli lite så även nästa år igen. Så man vet ju inte riktigt när serien drar igång. Men ska fokusera mest på 1 vs 1 sen får vi ta det som det kommer.