Ungdomskollen: Naomie Labihountan

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Naomie Labihountan som spelar för Rågsved IF:s F06 lag. Hon berättar om hennes tankar kring seriestart samt hur hon förberett sig inför säsongen.

Serien har äntligen kommit igång, hur känns det?
-Det känns väldigt bra och spännande för vi kommer möta många nya lag under året. Detta då vi har gått upp en division så tror jag att det kommer bli tuffare vilket är bra. Det är utvecklande att möta tuffare motstånd ibland men annars är det bara kul att börja köra seriematcher igen.

Hur har du förberett dig?
-Jag har förberett mig på många olika sätt bland annat träningar och köra eget utöver mina vanliga träningar. Jag har tränat på grejer jag själv vill bli bättre på och förbättra mig på alla olika sätt. Jag har även kollat på många fotbollsmatcher som har inspirerat mig mycket.

Vad vill du förbättra under året?
-Jag vill förbättra min teknik och min spelförståelse. För att jag tycker att det viktigaste är att man förstår spelet för annars så kan man inte prestera sitt bästa under spelets gång. Men jag vill även fortsätta jobba med de grejer jag redan kan för man kan alltid bli bättre.

Vad är dina målsättningar för året?
-Jag vill utvecklas fysiskt och psykiskt för i fotboll så är benen lika viktiga som hjärnan. Jag vill även att mitt lag ska bli starkare och vi har en väldigt bra sammanhållning men den kan alltid bli bättre. Det är sammanhållningen utanför plan som gör sammarbetet på plan bäst.