Ungdomskollen: Michelle Borg

Vi har fått intervjua Michelle Borg som spelar för Hammarbys F06 Akademi. De kommer under den kommande säsongen att spela i en flick respektive pojkserie. Michelle berättar mer om hennes tankar om att möta pojklag.

Ni kommer under året att möta killar i seriespel, vad är dina tankar kring det?
-Det känns väldigt roligt och utvecklande att vi ska spela i en pojkserie! Jag är väldigt taggad. Ska bli roligt att möta dem lagen och se hur dem spelar. Även kul att se hur vårt lag spelar mot killar i vår egen ålder.

Ni har tidigare spelat träningsmatcher mot killar, vad är skillnaden på att möta killar jämfört med tjejer?
-Den största skillnaden med att möta killar enligt mig skulle jag säga är närkampsspelet! I killserien så kommer vi verkligen öva vårt närkampsspel mycket. Sedan kan vi även ta med oss det närkampsspelet in i tjejserien och använda det som fördel då vi fått öva det mycket. Sen beror de ju även på vilket lag man möter och hur pass fysiska dem är!

Kommer dit och lagets spelsätt att ändras när ni möter pojklag?
-Nej de skulle jag inte säga. Vi kör alltid vårat spel oavsett vem som står på andra sidan. Vi ger alltid 100%. Men en grej som ändras lite är att vi kanske inte sätter lika hög press på killarna i början för att känna av hur dem spelar osv. Vi har bättre koll på tjejlagen vi spelar mot i serien medans vi inte känner till vissa av pojklagen alls. Då är de bra att känna av lite hur dem spelar!