Ungdomskollen: Max Eriksson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Max Eriksson född 2004 som spelar för Östers IF. Hen berättar om förberedelserna inför samt sina mål för säsongen 2022.

Säsongen är snart igång, hur känns det?
-Jag är väldigt taggad för säsongen, ska bli sjukt roligt att spela i en så pass bra serie som vi gör i år. Vi kommer möta bra spelare och väldigt bra lag, vi har kört på hårt under försäsongen och försöker förbereda oss så bra som möjligt inför seriestarten.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Ligacupen som vi spelar nu är ett bra test inför vår tuffa säsong som väntar. Vi hade uppehåll under december och jag körde på 5 dagar i veckan med mest fokus på att bygga upp kroppen. Fokuset låg på att bli starkare och mer explosiv vilket jag känner att jag utvecklat nu när säsongen har börjat. Under förra årets säsong kände jag att det var det som saknades för att kunna ta nästa steg. Det är något jag försökt utveckla som jag också känt har gett resultat.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Mina målsättningar med säsongen är att göra en så bra säsong som möjligt både individuellt och som lag. Att försöka vinna så många matcher som möjligt och även hålla oss kvar i P19 Allsvenskan som är ännu tuffare i år jämfört med förra året. Sen har jag också som mål att få ett A-lagskontrakt i Öster. Jag har varit med under försäsongen och även fått spela matcher och det har känts bra. Man känner hur mycket man utvecklas över att få vara med, så det är också ett individuellt mål jag har.