Ungdomskollen: Matteo Perez Winlöf

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Matteo Perez Winlöf som spelar för Hammarbys P17. Han berättar om klubbytet och hur covid-19 påverkat hans förberedelser.

Du bytte inför denna säsong till Hammarby, varför blev det Bajen?
-Jag bytte till Hammarby inför säsongen för att jag tyckte att de hade en mycket seriös och bra plan för mig att lyckas och utvecklas. Sedan tycker jag att Hammarbys P17 och P19 lag är de två bästa lagen i Sverige. Konkurrensen är väldigt hård och jämn. Det är en viktigt faktor för att komma till den absolut högsta nivån. Jag har utvecklats väldigt mycket på bara 5 månader i Hammarby och det har verkligen känts som det rätta valet.

Vilket lag kommer du tillhöra under året och hur har du kommit in i laget?
-För tillfället tillhör jag P17 men ska börja rotera med P19 inom kort. Jag har kommit in bra i laget, mycket bättre än vad jag förväntade mig. Vi är en väldigt bra grupp som har samma ambitioner och mål och detta gör laget starkt och lojalt.

Hur har du lyckats hålla koncentrationen uppe trots covid-19 som försenar seriespelet?
-Covid-19 har inte påverkat min koncentration så mycket utan jag har bara blivit mer motiverad. Jag har väldigt tydliga mål och med klubbytet så har jag bara känt mig mer motiverad för att träna så bra som möjligt. Jag vill se till att förbereda mig så bra som möjligt för att sedan prestera så bra som jag bara kan när serien startar.

Vad är dina målsättningar inför säsongen?
-Mina målsättningar är att vinna allt med Hammarby och bidra till laget på bästa sätt. Sedan så är jag sugen att göra landslagsdebut och kvala till EM. Jag tror vi har en stor chans att göra det eftersom vi har en stark grupp.