Ungdomskollen: Matilda Larsson

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Matilda Larsson som för någon vecka sedan var på landslagssamling med det svenska F05-landslaget.

Du var på matchläger med F05-landslaget, hur var det?
-Matchlägret var jätteroligt, det var 11 väldigt lärorika dagar med både mycket teori och fotboll. Det var ju självklart extra roligt att äntligen få spela riktiga landskamper mot tre bra nationer. Utöver mycket träningar och matcher så var det väldigt roligt att få lära känna tjejer från hela Sverige och det resulterade i många bra stunder tillsammans. Genomförandet av lägret kändes väldigt proffsigt, det fanns bra hjälp vid skador och man blev coachad av mycket bra och erfarna tränare. Det kommer vara ett väldigt roligt fotbollsminne framöver.

Vad tycker du om lagets prestation?
-För att vara de första matcher som vi spelat tillsammans tycker jag att vi presterar bra. Vi lyckades extra bra med att ta med oss det vi tränat på under träningarna in till matchspelet och jag tycker man märkte en tydlig utveckling på vårat spel allt eftersom.

Hur var din egen prestation?
-Jag är nöjd med min insats men det skiljer sig såklart mycket från ens roll i klubblaget då det byts mycket positioner. Jag tycker det är väldigt utvecklande att testa på nya positioner och jag tror att det är stor fördel som fotbollsspelare att inte vara låst på en position. Det är också väldigt utvecklade att både få spela med och möta många duktiga tjejer.