Ungdomskollen: Matilda Ahlström

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Matilda Ahlström född 2007 som berättar om sina tankar inför den kommande säsongen. Hon berättar även hur hon förberett sig och hennes målsättningar för säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-Jag tycker att det ska bli väldigt kul med den nya säsongen som vi hoppas startar snart. Vi fick en ny tränare nu i julas och jag trivs verkligen med honom i laget. Han är en väldigt peppande tränare som verkligen vill att vi ska ge 100%! Vi har även nya spelare i laget vilket också är spännande och se hur det kommer gå i matchsituationer.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Jag har förberett mig med mycket styrketräning och även konditionsträning eftersom vi går upp mot 11-mannaspel. Även mycket avslut för att kunna få till de så bra som jag verkligen vill och kan.

Läs också: Intervjun med Freja Lundberg

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Det jag skulle vilja förbättra är endast små justeringar i mitt spel. Inför den här säsongen byter jag nämligen också position vilket har varit en utmaning. Att gå från forward ner till back är en stor skillnad som jag tycker ska bli jättekul.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar för året är att ha en så rolig säsong som möjligt utan massa skador och hoppas på att pandemiläget blir bättre.