Ungdomskollen: Manuel Alvarado Guzman

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Manuel Alvarado Guzman, 15, som spelar i Guldhedens IK. Han berättar om sina tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Snart dags för en ny fotbollssäsong. Hur går dina tankar?
– Mina tankar är att vi vinner våra matcher och vinna någon cup. Och att jag gör mer mål och assist och hjälper laget så att vi kan komma upp till den nivå vi var förr.

Hur tycker du att din prestation var under förra säsongen?
– Förra säsongen så presterade jag inte så bra som jag gjorde under träningarna. Jag trodde att jag spelade bra men tyvärr så gjorde jag inte det. Jag riskerade överdrivet mycket för laget, t.ex. att jag trodde att jag var Ronaldinho och försökte dribbla förbi hela laget men tappade bollen och blev arg på laget för att ingen visade sig och så jobbade jag inte hem.

Vad tar du med dig från den gångna säsongen?
– Att prestera upp till 100%, att kämpa till vinsten och att inte ge upp.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Att bli bättre på att anfalla. Att våga göra fel/riskera lite för laget (men inte så mycket som förra säsongen) t.ex. lägga lite farliga tacklingar, dribbla när jag inte kan passa någon, skjuta när jag får skottläge, kunna ta emot kritik.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
– Att vi vinner matcher och att vi inte förlorar så mycket som vi gjorde förra säsongen och att vi gör en stor skillnad.

/Daniel Souza