Ungdomskollen: Måns Janzon

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Måns Janson. Han berättar om hur han hanterar sin nuvarande långtidsskada och vad hans målsättningar är för den kommande säsongen.

Du har varit skadad ett tag nu, vad för skada har du åkt på?
-Jag har varit skadad sedan 30/4-2020. Jag fick en muskelbristning i baksida högt upp i fästet som sitter i rumpan. Men när man gjorde MR röntgen så visade det sig att det bara var en blödning. Men man såg att jag hade ödem och början till stressfraktur i bäckenet. Så nytt återbesök till Jonas Isberg på Frölunda Ortopeden, där han berättar att det är en skada som kommer under puberteten när benmusklerna växer mera än magen så det påverkar belastningen i bäckenet.

Hur går det med Rehaben?
-Har en grym sjukgymnast, Anna Lekebo på IFK Rehab Arenan. Vi har kört sedan maj 2020 3-4 gånger i veckan och det går bättre och bättre. Fick ett bakslag här i julas då jag gick på lite hårt och fick trappa ned igen. Mycket focus på bålstyrka och att aktivera stärka upp bäckenet.

När är du tillbaka på planen igen?
-Jag är med ibland på träningar och kör lite eget och är med lugnt. Jag kan göra vissa saker men målsättningen är att vara helt färdigställd i slutet av juni. I augusti är det omstart av serien och då hoppas jag kunna spela.

Vad är dina målsättningar när du blir frisk?
-Mina målsättningar är att hjälpa och bidra till laget i alla matcher. Men även att utvecklas som fotbollsspelare och att komma in på NIU när jag börjar gymnasiet. Detta för att kunna spela i allsvenskan som är det stora målet.

Fortsätt kämpa på Måns så är du snart tillbaka och spelar fotboll!