Ungdomskollen: Malte Nydén

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Malte Nydén som spelar för Varbergs Bois. Han summerar året 2019 samt som han berättar om sina nya målsättningar för det kommande året 2020 i sin nya klubb.

Namn: Malte Nydén
Född: 2002
Bor: Kinna
Familj: Mamma, pappa, och två syskon

Vem är Malte?
-Jag heter Malte Nydén, 17 år från Kinna. Jag spelar just nu fotboll i Varbergs BoIS vilket är mitt största intresse, men vid sidan av det så hänger jag med vänner och bara tar det lugnt. Jag har en familj som består av mamma, pappa, en bror och en syster.

Hur tycker du att året 2019 varit?
-Året 2019 har varit helt ok fotbollsmässigt. Jag tycker inte att jag fick ut max i min dåvarande klubb pga olika anledningar, vilket gjorde att jag till slut tog steget bort. Tanken var från första början att jag skulle lämna så jag visste att det bara var att kämpa även om det ibland inte gick vägen under årets gång.

Vad har du förbättrat under året?
-Det jag har förbättrat under året är dels mina fotbollskvalitér såsom det fysiska spelet, då jag spelade i Kinna IF:s A-lag så blev det rätt så fysiskt ibland. Något annat jag utvecklade under året var min mentalitet, att man ska kämpa hela tiden och man kan inte ge upp när det inte går vägen. Det gäller att fortsätta att kämpa tills uppförsbacken planar ut.

Vad är dina målsättningar inför 2020?
-Mina målsättningar inför det kommande året är att utvecklas så mycket som möjligt fotbollsmässigt. Jag vill kunna vara redo att förhoppningsvis ta steget upp till A-laget när jag längre inte kan spela i P19. Jag vet dock att det är väldigt svårt då det är hög kvalitet på a-laget som ligger i allsvenskan, men om jag kämpar hårt och aldrig ger upp så får jag hoppas på en chans att ta klivet upp. Andra målsättningar är att kunna vinna så mycket som möjligt och kunna tillföra något i laget och kanske kunna komma upp i P19 allsvenskan, dock vet jag att det också är svårt, men förhoppningsvis kan vi kämpa oss igenom säsongen och ta oss så långt som möjligt.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet