Ungdomskollen: Ludwig Malachowski Thorell

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Ludwig Malachowski Thorell som för någon vecka sedan var på läger med P05-landslaget. Han berättar mer om lägret.

Du var på läger med P05-landslaget, hur var det?
-Det var roligt och utvecklande! Träningarna var roliga och man lärde sig mycket hur de vill att vi ska spela. Vi tränade på spelets alla olika skeden, anpassade efter landslagets spelsystem. Jag tycker att hela gruppen spelade ihop sig lite och att vi tog steg i rätt riktning för att kunna bli taktiskt samspelta. De hade även föreläsningar i sportpsykologi, antidoping och fotbollsteori. Internmatcherna är en höjdpunkt och i dem försöker alla såklart visa upp sig så gott det går, men också implementera det vi tränat på i match. Utöver fotbollen hade vi teambilding.

Vad tycker du om din egen prestation?
-På ett sätt är jag aldrig helt nöjd med min prestation nästan oavsett hur det går, men jag tycker ändå att jag spelade bra och lärde mig snabbt på träningarna. På andra landslagssamlingar har jag spelat på två positioner, vänsterytter och innermittfältare och denna gång fick jag även spela högerytter, så tre olika positioner. I BP spelar jag innermittfältare i ett 4-3-3, så det är en rolig utmaning att spela på nya positioner i en annan formation. Allt som allt är jag nöjd med min prestation på lägret och det var väldigt roligt.

Vad tar du med dig från lägret till ditt eget lag?
-Det är tuff konkurrens i mitt klubblag också men jag tar med mig hur tuff konkurrensen är bland de just nu bästa 05-orna i Sverige. Jag kommer hem lite mer inspirerad att kämpa hårdare varje dag. Vi var flera från BP och andra äldre i U19 har landslagserfarenhet och det tror jag höjer nivån. Som stockholmare är det även fysiskt tufft på ett annorlunda sätt att spela på gräs, och den lärdomen tar jag med hem att det är dags att köpa skruvdobb om jag blir kallad igen. Det som föreläsaren i sportpsykologi tog upp, framför allt om hur man hjälper varandra att bli bättre, är en annan sak jag tar med mig från lägret.