Ungdomskollen: Ludvig Svanberg

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Ludvig Svanberg som tillhör Hammarby men som under året varit utlånad till deras samarbetsklubb IK Frej. Han berättar hur året varit för honom.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det är blandande känslor kring det. Såklart är det tråkigt att inte spela fotboll med laget men samtidigt är det också skönt med tanke på hur lång och intensiv säsongen har varit. Sen är jag också väldigt tacksam för att jag har fått spela såpass mycket som jag har fått göra.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Jag är generellt nöjd med min prestation under året. Jag har haft en bra tränings- samt matchmiljö som gjort att jag har utvecklats. Självklart finns det väldigt mycket jag kan utveckla då jag har väldigt höga krav på mig själv och känner att jag har mer att ge. Med helheten får jag ändå vara nöjd med.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Vi har blandat och gett under hela året. Vi är ett ungt lag och med det kommer både sina för-och nackdelar. Vi har haft perioder när det gått tufft men tillsammans har vi jobbat hårt för att komma ut ur svackan. Men vi hade också en period när vi var obesergsde i några matcher som la grunden till vår slutplacering i tabellen. Under den tuffaste perioden tror jag det var en stor fördel att vi var ett såpass ungt lag. Vi gick vidare från varje match på ett bra sätt och plockade ut det positiva och fokuserade på det.

Vad har du förbättrat under året?
-Jag har förbättrat en hel del. Men om man ska plocka ut något speciellt så är duellspelet en stor skillnad från junior fotbollen. Hur man ska tänka beroende på vad anfallaren man möter har för styrkor samt svagheter. Man utsätts för nya situationer som man inte har gjort tidigare och det är på det sättet man utvecklas.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Mitt tillslag är något jag vill förbättra inför nästa säsong. Först och främst mitt längre tillslag men även på det korta. Det är något man kan träna på vilket jag även kommer göra. Det finns väldigt mycket jag vill förbättra inför nästa säsong men om jag ska välja något specifikt får det bli tillslaget.