Ungdomskollen: Lovisa Sadarangani

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Lovisa Sadarangani som berättar om sina tankar inför den kommande säsongen. Hon berättar även hur hon förberett sig och hennes målsättningar för säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-I år är det speciellt, pågrund av pandemin har jag saknat matchspel mer än någonsin. Har nog aldrig känt mig så peppad för att få komma igång. Vi har fått en ny tränartrio och det ska bli jättespännande att få se hur laget kan utvecklas av dem nya tränarna.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Har förberett mig med en del fys, utomhusträningar med laget samt egen träning på närmaste idrottsplats. Speciellt för i år är att det inte blev någon futsal eller träningsmatcher. Vilket gör mig lite matchovan men extra taggad!

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Jag ser ut att få en delvis ny roll i laget som mittmitt då jag tidigare mest spelat som forward. Det ser jag fram emot. Dels att hålla mer i boll och att få vara en större del av spelet. Jag vill också förbättra mitt defensiva spel.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Målsättningen för året är att visa att jag kan konkurrera med dem bästa tjejerna i högsta divisionen som är ett år äldre än mig i Stockholm. En annan målsättning är att bli en mer komplett fotbollsspelare samt ta mig hela vägen till distriktslaget.