Ungdomskollen: Lovisa Aronsson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Lovisa Aronsson född 2006 som berättar om sina tankar inför den kommande säsongen. Hon berättar även hur hon förberett sig och hennes målsättningar för säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-Det känns väldigt bra. Det var ju ett tag sedan vi spelade seriespel så det ser jag verkligen fram emot. Vi utför bra och seriösa träningar där jag ser att alla utvecklas vilket ser lovande ut och jag hoppas att det visar sig under säsongen.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Jag har inte förberett mig på något speciellt sätt inför den kommande säsongen. Jag har tränat hemma själv genom löpning och spinning ett antal gånger och lirat relativt mycket boll med teknik, första touch och skott framförallt. Jag brukar även gång på gång kolla tillbaka på matcherna som spelades in under hösten 2020. Detta för att se vad jag kan utveckla och göra bättre inför denna säsong, samt att jag såklart gått på träningarna med laget. I dagsläget tränar jag 2-3 gånger med laget och 2 gånger enskilt i veckan.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Jag vill under kommande säsong främst förbättra mitt sikte, min teknik och timing. Det sitter redan relativt bra men jag kan alltid förbättra det genom mer träning. Mina skott är något som jag ser kan bli snäppet bättre framöver och även mitt offensiva presspel, där erövring av boll ingår, samt att våga släppa mer boll.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar för året är simpla. Under denna säsong och kommande strävar jag efter att få möjligheterna att spela eller träna med F17/dam som är en relativt ny träningsgrupp. Jag spelade under hösten ett fåtal matcher med F17 och det gav positiva och fina resultat enligt mig. Jag jobbar för ständig utveckling och bra resultat. Något annat jag strävar efter är att fortsatt vara kvar i Medelpads distriktslag.