Ungdomskollen: Lorik Bunjaku

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Lorik Bunjaku född 2007 och som spelar för IFK Mariestad. Han berättar om sina tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
-Det känns bra, har varit ett längre break där man fått egenträna mycket men känns bra. Det är alltid roligt att få spela fotboll och fysiken känns ännu bättre efter egenträningen men bollkontrollen har försämrats. Jag tränar varje dag för att få upp bollkontroll och explosivitet med boll. Jag längtar tills cuper och seriespelet drar igång så man har något att spela för.

Hur tycker du att att din prestation var under förra året?
-Förra året var min bästa säsong, satte ca 35 mål på ca 20 matcher och vi vann serien. Det blev ingen cupvinst förra året vilket vi hoppas ska hända detta år. Det var ett annorlunda år men ändå lyckat för mig.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Jag vill förbättra luftspelet och vara mer effektiv. Jag vill även kunna vinna varje duell i luften. Det är även bra om jag inte drar på mig onödiga kort.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Målsättningarna inför detta år är att vinna serierna vi spelar samt de cuperna vi ska på. Vinner vi inte ser jag det som ett misslyckande. Jag vill även göra en hel del mål under säsongen.