Ungdomskollen: Liam Wiklund

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Liam Wiklund som lämnar Sverige för att bli ungdomsproffs i Italien och klubben Roma.

Du lämnar Sverige för Italien och Roma, hur känns det?
-Det känns väldigt bra och jag ser det som en stor utvecklingsmöjlighet för mig att utvecklas som spelare. Samtidigt så är det en stor skillnad att för första gången stå på egna ben i och med att familjen bor kvar hemma i Stockholm. Jag ser det som en utmaning som jag vill ta vara på.

Det fanns intresse från andra klubbar men varför blev det Roma?
-Det fanns intressen i Svenska akademier men jag kände att jag ville spänna bågen och ta chansen i en så fin klubb som Roma är. När jag var nere och besökte klubben så fick jag en bra bild och det kändes rätt att ta steget.

Vilket lag kommer du tillhöra under året?
-Jag kommer att tillhöra Romas U17-lag men har fått till mig att om jag fortsätter att utvecklas och gör det bra där så finns möjligheterna till spel högra upp inom klubben.

Vad är dina målsättningar för året?
-Mina målsättningar för detta år är att ha roligt, utvecklas så mycket som möjligt och göra en bra första säsong med U17.