Ungdomskollen: Liam Mekic

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Liam Mekic född 2004 som är ungdomsproffs i Italien. Han berättar mer om hur han har det.

Du flyttade till Italien för ca 2 månader sen, hur går det?
-Ja, det går bara bra, innan jag flyttade hit trodde jag inte jag skulle trivas så bra. Men allt känns väldigt bra, fotbollen, lagkamraterna och själva Italien är perfekt.

Varför blev det SPAL?
-När jag fick ett erbjudande av SPAL så tyckte jag att det är en av de starkaste akademierna i min årskull. Jag gillade allt jag såg och valde SPAL pga att jag behövde en ny utmaning i min karriär och kände att jag ville flytta från Sverige för att utvecklas. Då såg SPAL ut att vara den perfekta klubben för mig.

Vad är skillnaderna mellan Sverige och Italien gällande fotbollen?
-Alla är mycket hungrigare här och det blir snabbt en mycket större utmaning då.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
-Lite olika för ibland tränar vi på morgonen också, Men oftast så är det så här. Jag vaknar runt 07,50 och äter frukost. Sedan förbereder jag mig för en italiensk språklektion som pågår ungefär 3 timmar fram till 12. Sedan äter vi lunch, därefter så sover jag nästan innan varje träning. Träningarna börjar oftast 16.00 och slutar ungefär vid 18.00. Jag kommer hem och gör något lätt att äta. Sen är det middag vid 20.00 tiden. Tillslut varvar jag bara ner, chillar och sommar vid ca 23 tiden.

Vad är dina målsättningar för året?
-Mina målsättningar är alltid att bli det bästa jag kan bli av mig själv! Sedan är det självklart att vinna med laget. Jag tar allt som det kommer.