Ungdomskollen: Leonel Mikhail

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Leonel Mikhail som spelar för Djurgården P10. Han ger sin syn på säsongen som gått. Vi får även veta hans tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Snart dags för en ny fotbollssäsong. Hur går dina tankar?
– Jag längtar väldigt mycket. Det är min första säsong i mitt nya lag som är jättebra och jag hoppas att vi spelar väldigt många matcher och utvecklas. Vi ska spela många cuper utomlands om coronaläget bättras och vi kommer möta Juventus, Borussia Dortmund och Galatasaray osv. Så jag hoppas verkligen vi får möjligheten att göra det.

Hur tycker du att din prestation var under förra säsongen?
– Min prestation var bra. Jag spelade väldigt många matcher och jag gjorde bra ifrån mig tyckte jag och jag gjorde många poäng, men jag kan såklart bli bättre.

Vad tar du med dig från den gångna säsongen? 
– Jag tar med mig allt jag lärt mig utanför planen. Jag har också tagit med mig mycket i mitt defensiva spel, jag tycker att jag blivit mycket tuffare defensivt. Jag tränade också hårdare än någonsin, och har lärt mig mycket utanför planen som är viktigt som hjälpte mig prestera på match. Jag lärde mig hur viktigt det är att träna själv, att ta hand om sin kropp så att man kan vara bra dagen efter och mycket om äta bra och sova bra. Så det gjorde att jag utvecklades som fotbollsspelare.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Jag vill förbättra min vänsterfot och göra den ännu bättre, jag vill också bli snabbare och förbättra min kondition.

Vad är dina personliga målsättningar inför säsongen?
– Personligen hoppas jag att jag utvecklas och lär mig nya saker av min duktiga tränare. Jag vill göra många mål och assist. Jag vill också få träna med de äldre lagen och få många nya vänner i lagen. Jag har som mål att göra minst två poäng per match.

/Daniel Souza