Ungdomskollen: Klara Åström

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Klara Åström som är född 2007 men som spelar med tjejer som är födda 2004-2005. Hon berättar mer om det och sina målsättningar för hösten.

Vem är Klara?
-Jag heter Klara och är en glad tjej som är 13 år gammal, född 2007. Mitt intresse är fotboll som jag spelar varje dag antingen med mitt lag eller inviduellt hemma!

Hur började du spela fotboll?
-Jag började spela fotboll när jag var ungefär 6 år. Det var för att det var många i området jag bodde vid och i min ålder som spelade fotboll och då blev jag också sugen! Det började med att jag spelade i Södra Sandby F06-07 men sedan flyttade jag upp till södra sandby F04-05 för att utvecklas ännu mer!

Är det inte stor skillnad att spela med tjejer som är 3-4 år äldre än dig?
-Just nu spelar vi i en F17 serie där spelare är mycket äldre än mig! Det är mycket hårdare närkamper och nästan alla spelare är huvudet längre men det är bara inställningen som tar än långt. Visst är det mycket svårare än att spela med min egen ålder men det är roligt att ha utmaningar. Det är en stor skillnad, men bara positivt!

Hur har du tränat under sommaren?
-Under sommaren har vi haft ledigt i 3 veckor men jag har kört egen träning. Jag har kört löpning, ntervaller samt egen fotbollsträning med några vänner för att hålla igång.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Mitt mål med säsongen är att spela mycket svåra matcher för att utvecklas som fotbollsspelare såklart! Men även mycket cuper som jag själv tycker är det roligaste med fotbollen!