Ungdomskollen: Khammi Alhaji

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Khammi Alhaji född 2006 som summerar året och säsongen som varit både för henne och hennes lag.

Säsongen är slut, hur skulle du summera din prestation?
-Sett till hela säsongen är jag nöjd med min prestation. Det var en tråkig vår när vi knappt fick spela några matcher och jag var inte i min bästa form sen när matcherna drog igång i juni. Efter sommaruppehållet i samband med rikslägret på Bosön kände jag att formen började bli bättre och bättre och så även prestationerna. Nu under hösten känner jag också att jag har utvecklat min fysik väldigt mycket som gör att jag blivit snabbare och orkar springa mycket mer vilket jag tror är en stor anledning till att prestationerna blivit bättre under hösten.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-Jag är nöjd med lagets prestationer, det har varit en otrolig rolig säsong, framförallt att vi har utvecklats så himla mycket som lag under året. Vi vann DM-guld efter att ha vunnit kvart,semi och final med 12-0, 17-0 och hela 10-0 i finalen. Sen tog vi silver inbjudningstunering i Sandviken (minimästarcupen) och silver i en inbjudningscup här i Borlänge i somras (plåt Lars cup). Vi slutade 2:a i F15 regional, vi avslutar säsongen i bättre form än någonsin och gjorde två fina resultat i 2 träningsmatcher innan vi åkte till Kristinehamn för Luxcuper. Där hade vi nog kunnat gå till minst en final men hade lite oflyt och slutade 5:a.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Mina styrkor på plan är att jag har bra teknik, alltid varit trygg med bollen, styrka, närkampsspel och bra spelförståelse. Det jag tycker att jag utvecklat mest under denna säsong är nog min fysik, är mycket snabbare och uthålligare.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
-Jo vi har fått träningsschema var och en, alla har fått olika scheman på grund av att alla behöver träna på olika saker. Jag kommer träna extra kondition för att till säsongen som kommer så ska jag orka så mycket som möjligt.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Mitt kortsiktiga mål är att ta en startplats i Islingbys F17 SM-lag och att prestationerna blir bra och utvecklande. Mitt långsiktiga mål är nog flera uttagningar och vidare att komma med i landslaget.