Ungdomskollen: Junior Musa

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua mittbacken Junior Musa, 16, som spelar i Örgryte IS Akademi. Han berättar om sin korsbandsskada som tvingade honom att göra en operation förra året. Vi får även veta hans tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Snart dags för en ny fotbollssäsong. Hur går dina tankar?
– Jag är väldigt taggad på att spela tävlingsmatcher igen, det var väldigt längesen. Och det ska bli kul att få visa vad jag och mina lagkamrater går för.

Hur tycker du att din prestation var under förra säsongen?
– Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det gick bra utifrån de förutsättningarna jag hade, jag skadade mig jättetidigt på försäsongen och behövde opereras så jag missade väldigt mycket. Men de matcherna jag hann spela så tycker jag att jag gjorde ett positivt avtryck.

Vad tar du med dig från den gångna säsongen?
– Från den förra säsongen så tar jag mest med mig att jag ska jobba ännu hårdare för att ta ikapp alla missade månader på grund av skadan. Ska göra allt för att komma upp i nivå igen.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Jag siktar först och främst på att förbättra min helhet som fotbollsspelare. Bli en bättre mittback, bli bättre i defensiven men också öka fysiska förmågor såsom snabbhet och kondition.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
– Jag förväntar mig väldigt mycket eftersom att nu har man haft mycket tid till träning. Inga ursäkter finns. Alla har haft tid att reflektera och förbättra sig själv individuellt eftersom att inga matcher har spelats.

Vad är dina personliga målsättningar inför säsongen?
– Mina personliga målsättningar är först och främst att hjälpa laget till en bra placering i serien. Men också att känna att jag har blivit en bättre spelare när säsongen är slut. Sen så har jag också målsättningar som alla fotbollsspelare har. Att komma högre och högre upp i klubben.

/Daniel Souza