Ungdomskollen: Julia Krantz

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Julia Krantz som spelar för Hammarbys F06 Akademi. Hon ger sin syn både på lagets samt som egen prestation på deras senaste match.

Här kommer en intervju med Julia efter deras senaste match.

Vad tycker du om lagets prestation?
-Jag tycker att vi gjorde det bra och följde matchplanen hyfsat bra, med tanke på resultatet i bortamatchen senast mot Täby. Vi var helt klart tvungna att få fram vårt spel idag. De är snabba och fysiska så vi var tvungna att gå ut ordentligt påslagna i alla lagdelar. Vi spelade ett fysiskt spel och var noggranna i allt vi gjorde. Vi gav oss själva ett ganska stort bollinnehav, när vi i stunder slarvade och tappade bollen så jobbade vi på hårt i återerövringen och kunde åter etablera vårt spel. Tycker nog vi borde fått in några fler mål då vi hade lägen för det, men vi fick samtidigt hålla nollan vilket jag är nöjd med. Känner att vi blir bättre och bättre som lag hela tiden.

Vad tycker du om din egen prestation?
-Jag tycker det var en okej insats, spelar back just nu och känner mig ovan då jag tidigare spelat på mer offensiva positioner. Jag har spelat på backpositioner när jag var mindre och lite i enstaka matcher på senare år så det kan bara bli bättre. Inte alls nöjd med att jag slarvade och missbedömde en situation hur nära motståndaren var när jag skulle kliva förbi vilket gav dem mer eller mindre ett friläge, dock har vi en så duktig målvakt som räddade mig där, så det var jätteskönt!

Vad tycker du att laget skall ta med sig från denna match till er nästa?
-Vi ska ta med oss aggressiviteten som har blivit så mycket bättre hos alla, även om vi kan förbättra oss på många olika sätt. Jag känner att vi tar stora kliv framåt och kommer bli svårstoppade. Vi ska även ta med oss alla lägen vi skapar och fortsätta med det men bli lite mer distinkta i avsluten.

Vad tycker du att du själv skall ta med dig från denna match till nästa?
-Snabbare rörelser och beslut med bättre bedömningar på min position i olika lägen som jag vet kommer komma mer och mer. Jag vill ju komma upp mer i banan då jag känner mig lite passiv och hamnar lite som åskådare. Det kan motståndarna att få se upp med framöver, om jag får läge att skjuta då jag har ett bra skott.