Ungdomskollen: Julia Hammarbäck

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Julia Hammarbäck född 2007 som berättar hur det känns att seriespelet äntligen kommit igång. Hon berättar även om ett roligt fotbollsminne.

Säsongen har startat, hur känns det?
-Det känns så roligt! Pandemin har ställt till det så vi har bara spelat tre matcher i Sanktan. Men det är oerhört roligt att vara igång. Spel- och resultatmässigt har det gått bra. Vårt lag har helt klart höjt nivån i vårt spel sedan förra säsongen.

Vad har du förbättrat inför denna säsong?
-Det som jag har utvecklat mest tycker jag är att jag har fått en bättre spelförståelse. Fysik och kondition är bättre, jag tränar väldigt mycket, även individuellt så jag känner mig stark.

Nämn ett roligt fotbollsminne?
-Ett roligt minne är när jag skott-tränade på Lidingövallen och Janne Andersson (Sveriges förbundskapten) gick förbi och sa till mig att ”Du har ett ovanligt bra tillslag tjejen, det kommer du ha användning av” Det var lite kul att få beröm av honom.

Vad är dina målsättningar för året?
-Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och ha roligt. För att lyckas med det så behöver jag göra mitt bästa på träning och match. Jag har en vinnarskalle och jag ser alltid fram emot att träna fotboll både organiserat och privat. Bollen får alltid hänga med mig, jag älskar verkligen att spela fotboll!

Foto: AIK